Skip to main content
Destiny vs Destiny 2

Destiny vs Destiny 2: Care a fost mai bun?

Destiny a fost un proiect important al Bungie, urmând în urma francizei Halo și fiind conceput pentru noile generații de console PlayStation 4 și Xbox One. Într-o mișcare surprinzătoare, Bungie s-a asociat cu Sony, în ciuda relației strânse cu Microsoft, partenerul lor de suflet de ani de zile. Cu toate acestea, când au părăsit Microsoft și au renunțat la franciza Halo, au existat tensiuni între cele două părți. În plus, Bungie a fost achiziționată de Activision, iar acest mare editor a promis venituri masive pentru a construi un produs mai bun și mai mare. Cu toate acestea, lansarea a fost departe de produsul promis, plină de întârzieri ale conținutului și de pachete de DLC.

Destiny 2 nu a fost diferit. A avut multe dintre aceleași probleme ca predecesorul său, precum lipsa de conținut și o creștere a schemei de furt de bani, cu pasurile anuale pentru DLC-uri și magazinul Eververse. Cu toate neajunsurile ambelor jocuri, există și puncte luminoase și un viitor pozitiv în fața noastră, dar care joc este mai bun?

Destiny vs Destiny 2: Grafică

Acesta poate fi un pic dificil de comparat, deoarece Destiny este un produs mult mai vechi. Cu toate acestea, a fost încă uluitor pentru momentul respectiv. În timp ce Destiny este un joc aproape egal cu cât de bine a făcut Bungie jocul original, Destiny 2 primește victoria la acest capitol, deoarece putea fi jucat pe console mai avansate, cum ar fi Xbox One X și PlayStation 4 Pro. Tehnologia a câștigat.

Destiny vs Destiny 2: Poveste

Acesta este un aspect destul de dificil de distins, deoarece ambele au fost destul de slabe. Nu a fost din cauza povestirii sau a intrigii în sine, ci din cauza lipsei grave de conținut și de construire a lumii. Oamenii au trebuit să caute informații în afara jocului pentru a afla mai multe despre lore și istorie, ceea ce nu este niciodată o idee bună. Deși Destiny a fost o dezamăgire completă în această zonă, a fost încă un joc nou și original, așa că primește puncte în fața Destiny 2. Promisiunea întregului joc Destiny 2 a fost că vei pierde puterea și va trebui să supraviețuiești fără ea, dar acest lucru a durat doar aproximativ 15 minute, iar întreaga campanie a durat între patru și cinci ore, ceea ce este dezolant pentru un joc independent.

Destiny vs Destiny 2: Gameplay

Punctul forte al acestor jocuri este gameplay-ul. În cazul Destiny, jucătorii se pot bucura de elementele looter-shooter și a unui matchmaking competitiv, precum și de modalități diferite de joc, cum ar fi PvE și PvP. Cu toate acestea, Destiny 2 a adus îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește construirea Strike-urilor și Raid-urilor, dar PvP-ul a fost criticat pentru a fi mai slab decât în ​​Destiny original.

Concluzia acestui articol este că este dificil să decidem care dintre cele două jocuri este mai bun, deoarece ambele au avut probleme cu conținutul, povestea și strategia de monetizare. Cu toate acestea, Destiny a fost mai bine primit de către jucători, în special pentru povestea sa nouă și originală, gameplay-ul excelent și lumea construită în jurul ei. În timp ce Destiny 2 a adus îmbunătățiri grafice și a făcut anumite ajustări ale gameplay-ului, acesta a eșuat în a-și îmbunătăți povestea și conținutul.

În cele din urmă, decizia finală despre care joc este mai bun depinde de preferințele personale ale fiecărui jucător. În orice caz, ambele jocuri sunt în continuare jucate și iubite de către mulți jucători în întreaga lume, iar Bungie continuă să aducă îmbunătățiri și să dezvolte noi conținuturi pentru aceste jocuri.