Skip to main content
Street Fighter 6

Street Fighter 6: data de lansare, trailere, gameplay

Street Fighter revine oficial cu Street Fighter 6. Ryu, Chun-Li și prietenii vechi și noi vor fi în centrul atenției, împreună cu un aspect nou complet pentru grafica clasicului joc de lupte. Este momentul potrivit, deoarece franciza Street Fighter a împlinit doar 35 de ani anul trecut și este gata pentru un mare comeback (Street Fighter 5 a fost lansat acum peste șase ani, în 2016).

Ești interesat să afli mai multe? Te întrebi dacă Street Fighter 6 va fi disponibil pe platforma ta preferată de jocuri? Capcom va oferi mai multe informații de acum până la lansare. Între timp, iată tot ce știm și ce poți aștepta.

Continut

Data de lansare

Street Fighter 6 va fi lansat pe 2 iunie 2023.

Platforme Spre deosebire de Street Fighter 5, noul joc nu va mai fi exclusiv pentru console. Street Fighter 6 va fi lansat simultan pe PS4, PS5, Xbox Series X/S și PC, ceea ce este o veste minunată în special pentru jucătorii de pe Xbox care au ratat ultimul joc.

Trailer

După o scurtă numărătoare inversă în februarie 2022, Capcom a lansat un teaser trailer oficial anunțând Street Fighter 6, care prezintă o confruntare între Ryu și Luke, înaintea unei bătălii. Pentru fanii de mult timp ai seriei, trailerul a fost deosebit de interesant din câteva motive notabile, în special:

Noul personaj, Luke, primește mult timp de ecran în teaser. Acest lucru poate fi confuz, deoarece a fost adăugat doar în una dintre ultimele actualizări făcute la Street Fighter 5, la sfârșitul anului 2021. Cu toate acestea, DLC-urile i-au acordat lui Luke multă atenție și l-au pregătit clar pentru viitorul Street Fighter, posibil cu o poveste majoră în viitor. Acest lucru pare și mai probabil acum, dar nu vă faceți griji – Ken și gașca vor fi încă acolo la lansare. Nu este clar dacă grafica utilizată în trailer reflectă grafica care va fi prezentă în joc (pare să fie puțin prea detaliată, dar este posibil). În orice caz, acest lucru indică o schimbare. Modelele sunt mai realiste, Ryu arată mai în vârstă (și cu barbă, un aspect pe care Capcom l-a încercat anterior), iar franciza în ansamblu pare să se îndepărteze de stilul cu pensulă de cerneală care a definit multe intrări anterioare.

Următorul trailer pentru Street Fighter 6 a fost prezentat la evenimentul State of Play al Sony din iunie 2022.

Recent, Capcom a dezvăluit două personaje noi care vor fi incluse în Street Fighter 6. Primul personaj este Dan Hibiki, un personaj clasic din seria Street Fighter care a fost prezent pentru prima dată în Street Fighter Alpha, și cel de-al doilea personaj este Rose, o vrăjitoare misterioasă care a apărut pentru prima dată în Street Fighter Alpha 2.

Dan este un personaj comically inept, dar și foarte puternic, care încearcă să se ridice la nivelul luptătorilor de top din universul Street Fighter. El a fost un personaj favorit al fanilor datorită personalității sale unice și mișcărilor sale amuzante, cum ar fi atacul său ic…

Din păcate, în acest moment nu sunt informații suplimentare cu privire la data de lansare exactă pentru acești doi personaje, dar Capcom a dezvăluit că vor fi incluși în primul sezon al jocului.

Un alt aspect interesant al Street Fighter 6 este faptul că jocul va avea un sistem de ranguri actualizat. În loc să se bazeze pe un simplu sistem de ligi și divizii, Street Fighter 6 va avea un sistem de ranguri mai granular care va oferi jucătorilor o mai mare flexibilitate în progresul lor prin joc. În plus, acest sistem de ranguri va fi personalizabil, astfel încât jucătorii să poată alege propriul stil de joc și să-și personalizeze experiența de joc.

În general, Street Fighter 6 pare să fie un joc impresionant și ambițios, cu o mulțime de caracteristici noi și îmbunătățite care vor oferi o experiență de joc distractivă și interesantă pentru fanii seriei și pentru cei care doresc să încerce jocul pentru prima dată. Deși încă mai așteptăm mai multe informații de la Capcom, suntem cu siguranță entuziasmați de ceea ce vedem până acum și abia așteptăm să jucăm Street Fighter 6 când va fi lansat în vara anului 2023.