Skip to main content
Model cerere motivare absente

Model cerere motivare absente – cum sa redactezi o cerere

Model cerere motivare absente, atunci cand ne confruntam cu situatii in care suntem nevoiti sa absenteze de la cursuri sau de la serviciu, este important sa gasim modalitati prin care sa putem justifica aceasta absenta. Una dintre modalitatile prin care putem face acest lucru este prin redactarea unei cereri de motivare a absentei.

In acest articol vom discuta despre modelul de cerere de motivare a absentei si cum poate acesta sa ne ajute sa ne justificam absenta.

Model Cerere Motivare Absente – Exemplu

Iata un exemplu de model cerere motivare absente, pe care il puteti utiliza ca ghid atunci cand redactati propria cerere de motivare a absentei:

Numele si prenumele: ____________

Adresa completa: ____________

Telefon: ____________E-mail: ____________

Institutia/Compania: ____________

Data: ____________

Subiect: Cerere de motivare a absentei

Stimate Manager/Director/Profesor,

Prin aceasta cerere, doresc sa va informez ca am fost absent de la cursuri/serviciu in data de ____________, din motive justificate.

Motivul absentei a fost: ____________

Asadar, prin prezenta cerere, solicit motivarea acestei absente si aprobarea acestei motivari.

Va multumesc anticipat pentru intelegere si astept cu nerabdare sa primesc un raspuns in acest sens.

Cu consideratie,

(Numele si prenumele)

Se poate copia in format pdf de pe SCRIBD.

Ce este un model cerere motivare absente?

Un model cerere motivare absente este un document standardizat care poate fi folosit pentru a redacta o cerere prin care se solicita motivarea unei absente. Acest model contine elementele esentiale pe care o astfel de cerere trebuie sa le contina, cum ar fi numele, adresa si alte detalii personale ale solicitantului, motivul absentei, data la care a avut loc absenta si orice alte informatii relevante. Modelul cererii de motivare a absentei este un instrument util, deoarece poate fi folosit pentru a ne asigura ca cererea noastra contine toate informatiile necesare si ca este structurata corespunzator.

Cand este necesar sa folosim un model cerere motivare absente?

Un model cerere motivare absente este necesar in situatia in care suntem nevoiti sa justificam o absenta de la cursuri sau de la munca. Aceasta poate fi necesara atunci cand:

  • Suntem absenti pentru o perioada mai mare de timp si suntem obligati sa justificam aceasta absenta;
  • Vrem sa ne asiguram ca justificarea noastra este structurata corespunzator si contine toate informatiile necesare;
  • Vrem sa ne asiguram ca justificarea noastra respecta standardele si cerintele institutiei sau companiei pentru care lucram sau invatam.

Cum sa folosim un model cerere motivare absente?

Pentru a utiliza un model cerere motivare absente, urmati urmatorii pasi:

Descarcati modelul cererii de motivare a absentei de pe internet sau solicitati unul de la institutia sau compania pentru care invatati sau lucrati.

Cititi cu atentie modelul si asigurati-va ca intelegeti toate informatiile si cerintele acestuia.

Completati toate informatiile personale si ale solicitarii conform modelului.

Asigurati-va ca ati inclus toate informatiile necesare, cum ar fi data absentei, motivul absentei si orice alte detalii relevante.

Revizuiti cererea si asigurati-va ca este structurata corespunzator si ca nu exista greseli gramaticale sau ortografice.

Tipariti cererea si semnati-o.

Depuneti cererea la institutia sau compania pentru care invatati sau lucrati.

Este important sa retineti ca modelul cererii de motivare a absentei este doar o ghidare si trebuie adaptat la situatia dumneavoastra individuala. Asadar, este posibil sa fie nevoie sa adaugati sau sa eliminati anumite informatii, in functie de circumstante.

Citeste si articolul: Exemplu de reclamatie – Cum să redactezi o plângere

Ce informatii trebuie sa cuprinda o cerere de motivare a absentei?

O cerere de motivare a absentei trebuie sa contina urmatoarele informatii:

  1. Numele si prenumele solicitantului;
  2. Adresa completa a solicitantului;
  3. Motivul absentei;
  4. Data la care a avut loc absenta;
  5. Informatii suplimentare relevante, cum ar fi numarul de telefon sau adresa de e-mail a solicitantului.

Este important sa retineti ca aceasta lista nu este exhaustiva si ca, in functie de circumstante, poate fi necesar sa adaugati si alte informatii.

Intrebari frecvente

1. Este necesar sa folosesc un model cerere motivare absente sau pot sa redactez o cerere propriu-zisa?
Este recomandat sa utilizati un model cerere motivare absente, deoarece acesta contine elementele esentiale ale unei astfel de cereri si va asigura ca cererea dumneavoastra este structurata corespunzator.

2. Cand ar trebui sa depun cererea de motivare a absentei?
Cererea de motivare a absentei ar trebui depusa cat mai curand posibil, de preferat inainte sau la cel mai tarziu in prima zi de la intoarcerea dumneavoastra la cursuri sau la serviciu.

3. Ce se intampla daca cererea de motivare a absentei este respinsa?
In acest caz, ar trebui sa discutati cu managerul dumneavoastra sau cu profesorul dumneavoastra pentru a intelege motivele respingerii si pentru a gasi o solutie. In unele cazuri, poate fi necesar sa depuneti o noua cerere sau sa luati alte masuri pentru a justifica absenta.

Modelul cererii de motivare a absentei poate fi un instrument util atunci cand suntem nevoiti sa justificam o absenta de la cursuri sau de la serviciu. Folosind un astfel de model, putem fi siguri ca cererea noastra contine toate informatiile necesare si ca este structurata corespunzator. Este important sa retineti ca modelul este doar o ghidare si ca trebuie adaptat la situatia dumneavoastra individuala. In plus, este important sa depuneti cererea cat mai curand posibil si sa discutati cu managerul dumneavoastra sau cu profesorul dumneavoastra in cazul in care cererea este respinsa. Cu ajutorul acestor informatii, veti fi capabili sa redactati o cerere de motivare a absentei eficienta, care sa va ajute sa justificati absenta dumneavoastra.