Skip to main content
Cum sa faci patratele

Cum sa faci patratele

Cum sa faci patratele, in zilele noastre, tot mai multe persoane își doresc să aibă un abdomen puternic și tonifiat, ceea ce este de înțeles având în vedere că acesta este o zonă a corpului care poate fi destul de dificil de lucrat. Un abdomen bine definit nu este doar o chestiune de estetică, ci și o modalitate de a îmbunătăți sănătatea și performanța sportivă. În acest articol, veți învăța cum să obțineți patratele pe care le-ați dorit întotdeauna, prin exerciții, alimentație și stil de viață sănătos. Citeste si articolul “Cum sa scapi de febra musculara” sau “Cum sa cresti masa musculara: Ghid complet pentru incepatori“.

Cum sa faci patratele – Exerciții pentru patratele

În primul rând, trebuie să știți că exercițiile pentru patratele trebuie să vizeze întregul abdomen, nu doar partea de jos sau partea de sus. În plus, acestea trebuie să fie efectuate corect și în mod constant pentru a obține rezultatele dorite. În continuare, vă prezentăm cele mai bune exerciții pentru patratele:

 1. Plank – poziția de planșă este un exercițiu de bază pentru abdomen, care vizează toate zonele acestuia. În acest exercițiu, trebuie să vă susțineți corpul pe antebrațe și vârfurile degetelor timp de 30-60 de secunde.
 2. Sit-up – exercițiul clasic pentru abdomen, care implică ridicarea corpului de pe podea până la genunchi. Este important să efectuați acest exercițiu în mod corect, evitând să vă aplecați gâtul sau să trageți de cap cu mâinile.
 3. Leg raise – acest exercițiu vizează partea inferioară a abdomenului și implică ridicarea picioarelor îndreptate în sus de pe podea, până la un unghi de 90 de grade.
 4. Russian twist – exercițiul implică întoarcerea trunchiului cu o minge medicinală sau cu o greutate în mâini, pentru a lucra musculatura oblică.
 5. Bicycle crunch – acest exercițiu implică mișcări asemănătoare pedalării bicicletei și este unul dintre cele mai eficiente exerciții pentru abdomen.

Alimentație

Pe lângă exerciții, alimentația joacă un rol important în obținerea patratelelor. În primul rând, trebuie să aveți un deficit caloric, ceea ce înseamnă să consumați mai puține calorii decât ardeți. În plus, trebuie să aveți o dietă echilibrată, bogată în proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Iată câteva alimente care vă pot ajuta să obține un abdomen puternic și tonifiat:

 1. Ouăle – sunt bogate în proteine de calitate, care ajută la creșterea și repararea mușchilor. În plus, sunt o sursă bună de grăsimi sănătoase și vitamina D.
 2. Carnea slabă – carnea de pui, curcan sau peștele sălbatic sunt surse excelente de proteine și au puține grăsimi saturate.
 3. Fructele și legumele – acestea sunt bogate în fibre și vitamine, care ajută la menținerea unei diete echilibrate și la controlul poftei de mâncare.
 4. Nucile și semințele – sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine și fibre. În plus, pot fi o gustare sănătoasă și hrănitoare între mese.
 5. Apa – consumul unei cantități adecvate de apă este esențial pentru menținerea hidratării și a sănătății generale.

Stil de viață pentru cum sa faci patratele

În afară de exerciții și alimentație, un stil de viață sănătos poate contribui la obținerea patratelelor. Iată câteva recomandări:

 1. Redu consumul de alcool și tutun – aceste obiceiuri pot afecta negativ sănătatea generală și pot încetini procesul de ardere a grăsimilor.
 2. Odihnește-te suficient – somnul adecvat este important pentru menținerea energiei și a concentrării pe parcursul zilei și poate contribui la creșterea masei musculare.
 3. Redu stresul – stresul cronic poate afecta nivelul de hormoni din corp și poate încetini procesul de ardere a grăsimilor.
 4. Fii activ în afara salii de sport – mișcarea și activitățile fizice în afara antrenamentelor pot contribui la creșterea arderii grăsimilor și la menținerea unui stil de viață sănătos.

Cum sa faci patratele nu este o sarcină ușoară, dar este posibilă cu efort și determinare. Prin combinarea exercițiilor adecvate pentru abdomen, alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos, puteți obține un abdomen puternic și tonifiat. Nu uitați că este important să fiți consecvenți și să aveți răbdare în procesul de obținere a rezultatelor dorite. Cu o atitudine pozitivă și un efort constant, veți fi pe drumul cel bun spre obținerea patratelelor pe care le doriți.