Skip to main content
Cum să scapi de ploșnițe

Cum sa scapi de plosnite – Ghid detaliat si practic

Cum sa scapi de plosnite. Dacă ai ploșnițe în casă în casă, știi deja cât de deranjante și enervante pot fi aceste insecte mici, dar persistente. Ele se hrănesc cu sângele oamenilor și animalelor și pot cauza mâncărime, iritații și uneori chiar transmiterea unor boli. Însă, cu puțină răbdare și efort, poți să scapi de ploșnițe și să-ți recâștigi confortul și liniștea în locuința ta. În acest ghid detaliat și practic, vom explora cele mai eficiente metode cum sa scapi de plosnite și cum putem preveni ploșnițele. Citeste si articolul “Cum sa scapi de tantari“.

Cum sa scapi de plosnite – Ghid detaliat si practic

Plosnitele sunt insecte mici, dar extrem de deranjante, care se hrănesc cu sângele oamenilor și animalelor. Ele pot apărea în orice locuință, indiferent de nivelul de igienă și pot fi o sursă de disconfort fizic și emoțional. Din fericire, există câteva tehnici și strategii eficiente pentru a scăpa de plosnite și pentru a preveni infestarea lor în viitor. În acest articol, vom explora un ghid detaliat și practic despre cum sa scapi de plosnite, de la identificarea și prevenirea infestării până la utilizarea de insecticide și remedii naturale. Așadar, dacă aveți probleme cu plosnitele în locuința dumneavoastră și doriți să le eliminați cât mai curând posibil, această resursă va oferi informațiile și sfaturile necesare pentru a rezolva această problemă în mod eficient.

Identificarea ploșnițelor

Primul pas pentru a scăpa de ploșnițe este să le identifici și să afli locul unde se ascund. Aceste insecte sunt foarte mici (între 1 și 5 mm lungime), maronii sau negre și au un corp aplatizat, care le permite să se strecoare în crăpăturile și fisurile din podea, pereți, mobilier și alte obiecte din casă. Ploșnițele adulte sunt active noaptea și se hrănesc cu sângele gazdelor lor, lăsând în urmă înțepături și mici puncte roșii.

Dacă observi înțepături sau puncte roșii pe pielea ta sau a animalelor de companie, sau dacă găsești ploșnițe în casă, începe cu o verificare atentă a locurilor unde acestea se pot ascunde. În general, ploșnițele preferă să se ascundă în zonele întunecate, cum ar fi fisurile din podea sau perete, pat, canapea, covor sau alte obiecte din casă.

Curățarea și igiena

Curățenia este primul pas esențial în eliminarea și prevenirea ploșnițelor. Asigură-te că locuința ta este curată și ordonată, fără haine sau alte obiecte aruncate pe podea sau în jurul mobilierului. Spală lenjeria de pat și cearceaful în mașina de spălat la temperaturi ridicate, de preferat la peste 60 de grade Celsius, pentru a ucide ouăle și larvele ploșnițelor. Aspiră în mod regulat podeaua, carpetele și mobilierul, inclusiv zonele de sub și în jurul acestuia, folosind un aspirator puternic, cu accesoriile potrivite pentru a ajunge în crăpături și fisuri.

De asemenea, poți folosi aburul pentru a elimina ploșnițele și ouăle lor. Un aburitor de înaltă presiune sau un aparat de abur poate fi utilizat pentru a curăța și dezinfecta zonele infestate cu ploșnițe. În cazul unei infestări severe cu ploșnițe, este recomandat să chemi un specialist în dezinsecție, care va utiliza produse profesionale pentru a elimina insectele și a preveni o nouă infestare.

Cum sa scapi de plosnite 2

Folosirea insecticidelor

Există numeroase insecticide disponibile pe piață care pot fi utilizate pentru a elimina ploșnițele. Acestea sunt disponibile sub formă de spray-uri, pulberi, soluții și alte produse. Este important să citiți cu atenție eticheta produsului și să urmați instrucțiunile de utilizare. În general, trebuie să aplicați insecticidul în zonele unde ploșnițele se ascund, cum ar fi crăpăturile din podea și perete, sub și în jurul mobilierului și în jurul marginilor patului și canapelei.

Înainte de a utiliza un insecticid, este important să aerisiți bine camera și să părăsiți locuința pentru o perioadă de timp, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Asigurați-vă că produsul este sigur pentru animalele de companie și copii și că nu va deteriora mobilierul sau alte obiecte din casă. De asemenea, este recomandat să utilizați o mască de protecție și mănuși pentru a evita inhalarea sau contactul cu produsul.

Există o gamă largă de insecticide disponibile în magazinele specializate sau online. Cum sa scapi de plosnite cu ajutorul insecticidelor, iată câteva nume:

 1. Fendona 6 SC – un insecticid puternic împotriva ploșnițelor și altor insecte.
 2. Karate Zeon 5 CS – un insecticid de acțiune rapidă împotriva ploșnițelor și altor insecte.
 3. Deltaforce – un insecticid de lungă durată, eficient împotriva ploșnițelor și altor insecte.
 4. K-othrine 25 – un insecticid puternic și eficient împotriva ploșnițelor și altor insecte.
 5. Cislin 25 – un insecticid puternic și eficient împotriva ploșnițelor și altor insecte.

Este important să citiți cu atenție eticheta și instrucțiunile de utilizare pentru fiecare produs și să le utilizați în conformitate cu acestea. De asemenea, este recomandat să consultați un specialist în dezinsecție sau un expert în domeniu pentru a alege cel mai potrivit insecticid pentru situația specifică de la locuința dumneavoastră.

Remedii naturale

Există și câteva remedii naturale care pot fi utilizate pentru a elimina ploșnițele și a preveni o nouă infestare. Acestea includ:

 • Uleiurile esențiale: Uleiurile esențiale, cum ar fi uleiul de lavandă, mentă sau eucalipt, au proprietăți repelente și pot fi utilizate pentru a ține ploșnițele la distanță. Puteți adăuga câteva picături de ulei esențial în apa cu care curățați podelele sau puteți pulveriza o soluție diluată de ulei esențial și apă în jurul marginilor patului și canapelei.
 • Acid boric: Acidul boric este un alt remediu natural eficient împotriva ploșnițelor. Puteți cumpăra acid boric sub formă de pulbere și aplicați-l în zonele unde ploșnițele se ascund, cum ar fi crăpăturile din podea și perete sau sub și în jurul mobilierului.
 • Vapori de oțet: Vapori de oțet pot fi utilizați pentru a elimina ploșnițele. Adăugați oțet într-un pulverizator și pulverizați soluția în zonele infestate cu ploșnițe. Ați putea adăuga câteva picături de ulei esențial pentru a masca mirosul puternic de oțet.
 • Bicarbonat de sodiu: Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a absorbi mirosurile și a preveni ploșnițele. Puteți adăuga bicarbonat de sodiu într-un recipient și puneți-l în zonele unde ploșnițele se ascund, cum ar fi în crăpăturile din podea sau sub și în jurul mobilierului.

Cum sa scapi de plosnite

Prevenția infestării

Prevenirea infestării cu ploșnițe este cel mai eficient mod de a evita problemele asociate cu aceste insecte neplăcute. Iată câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a preveni infestarea cu ploșnițe:

 • Curățați regulat locuința și păstrați-o ordonată, evitând obiectele aruncate pe podea sau în jurul mobilierului.
 • Spălați regulat lenjeria de pat și cearceaful la temperaturi ridicate, pentru a ucide ouăle și larvele ploșnițelor.
 • Folosiți plase de protecție la ferestre și uși pentru a preveni intrarea ploșnițelor.
 • Acoperiți cu huse patul și canapeaua, pentru a preveni pătrunderea ploșnițelor în aceste obiecte.
 • Folosiți un aspirator puternic pentru a aspira zonele unde ploșnițele se pot ascunde, cum ar fi crăpăturile din podea și perete, sub și în jurul mobilierului și în jurul marginilor patului și canapelei.
 • În cazul în care aveți animale de companie, verificați regulat blana acestora și spălați-le cu șampon antiparazitar.
 • Verificați regulat și tratați cu insecticide zonele unde ploșnițele se pot ascunde, cum ar fi crăpăturile din podea și perete, sub și în jurul mobilierului și în jurul marginilor patului și canapelei.

Concluzie

Cum sa scapi de plosnite în locuința ta, pot fi o problemă majoră, dar cu puțină răbdare și efort, poți să scapi de ele și să-ți recâștigi confortul și liniștea. Curățenia și igiena sunt primii pași esențiali în eliminarea și prevenirea infestării cu ploșnițe, iar utilizarea insecticidelor și a remedilor naturale poate fi eficientă în a elimina ploșnițele existente. În plus, prevenirea infestării este cheia pentru a evita problemele asociate cu ploșnițele în viitor. Urmați aceste sfaturi și bucurați-vă de o casă curată și liberă de ploșnițe.