Skip to main content
Ma doare sub coasta stanga cand respir

Ma doare sub coasta stanga cand respir – Cauze si Simptome

Ma doare sub coasta stanga cand respir – o durere care poate fi resimtita la nivelul coastei stangi si care poate fi insotita de dificultati respiratorii, anxietate si alte simptome neplacute. Aceasta durere poate fi cauzata de mai multe afectiuni, de la cele minore pana la cele mai grave, de aceea este important sa ne adresam medicului pentru un diagnostic corect si un tratament adecvat.

In acest articol, vom discuta despre cauzele si simptomele durerii sub coasta stanga cand respiri, precum si despre tratamentele disponibile pentru aceasta afectiune.

Ma doare sub coasta stanga cand respir: Cauzele durerii

Există mai multe cauze posibile ale durerii sub coasta stanga cand respiri, iar unele dintre ele sunt:

1. Intinderea musculara – Aceasta poate fi una dintre cele mai comune cauze ale durerii sub coasta stanga cand respiri. Intinderea musculara apare atunci cand muschii intercostali sunt tensionati sau suprasoliciti, ceea ce duce la durere.

2. Probleme digestive – Problemele digestive, cum ar fi refluxul gastroesofagian sau ulcerul gastric, pot provoca, de asemenea, dureri sub coastele stangi cand respiri. Aceste probleme apar atunci cand acidul din stomac urca in esofag sau cand ulcerul irita peretele stomacului.

3. Afectiuni pulmonare – Afectiunile pulmonare, cum ar fi pneumonia sau pneumotoraxul, pot cauza, de asemenea, dureri sub coastele stangi cand respiri. Aceste afectiuni apar atunci cand tesutul pulmonar este inflamat sau atunci cand aerul se acumuleaza in spatiul dintre plamani si peretele toracic.

4. Probleme cardiovasculare – Problemele cardiovasculare, cum ar fi boala coronariana sau pericardita, pot provoca, de asemenea, dureri sub coastele stangi cand respiri. Aceste probleme apar atunci cand inima nu functioneaza corect sau cand exista inflamatie in jurul inimii.

Ma doare sub coasta stanga cand respir: Simptomele durerii

Durerile sub coastele stangi cand respiri pot fi insotite de diferite simptome, in functie de cauza subiacenta. Unele dintre aceste simptome includ:

 • Dificultati respiratorii
 • Durere toracica
 • Tuse
 • Sputa cu sange
 • Febra
 • Transpiratie abundenta
 • Palpitatii

Tratamentul durerii sub coasta stanga cand respiri

Tratamentul pentru durerea sub coasta stanga cand respiri depinde de cauza subiacenta si poate include:

Medicamente – Depending de cauza, medicamentele pot fi prescrise pentru a reduce inflamatia, a ameliora durerea sau pentru a trata infectiile.

Terapia fizica – Daca durerea este cauzata de o intindere musculara sau o afectiune pulmonara, terapia fizica poate ajuta la imbunatatirea respiratiei si la reducerea durerii.

Tratamentul pentru probleme digestive – In cazul in care durerea este cauzata de probleme digestive, medicul poate prescrie medicamente care sa reduca acidul din stomac sau poate sugera schimbari in dieta.

Tratamentul pentru probleme cardiovasculare – Pentru problemele cardiovasculare, medicul poate prescrie medicamente sau poate sugera o interventie chirurgicala.

In unele cazuri, durerea sub coasta stanga cand respiri poate fi un simptom al unei afectiuni grave, cum ar fi un atac de cord sau un pneumotorax, si poate necesita ingrijiri medicale de urgenta. De aceea, este important sa ne adresam medicului imediat daca avem dureri sub coastele stangi cand respiram.

Cum putem preveni durerea sub coasta stanga cand respiri?

Exista cateva masuri pe care le putem lua pentru a preveni aparitia durerii sub coasta stanga cand respiri. Acestea includ:

 • Evitarea fumatului si a altor obiceiuri nesanatoase
 • Mentinerea unei diete sanatoase si echilibrate
 • Practicarea exercitiilor fizice regulate
 • Evitarea suprasolicitarii muschilor intercostali

Intrebari frecvente

1. Ce este durerea sub coasta stanga cand respiri?
Durerea sub coasta stanga cand respiri este o durere localizata la nivelul coastei stangi si care poate fi resimtita mai intens in timpul respiratiei.

2. Care sunt cauzele durerii sub coasta stanga cand respiri?
Cauzele durerii sub coasta stanga cand respiri pot include intinderi musculare, probleme digestive, afectiuni pulmonare sau probleme cardiovasculare.

3. Cum se trateaza durerea sub coasta stanga cand respiri?
Tratamentul pentru durerea sub coasta stanga cand respiri depinde de cauza subiacenta si poate include medicamente, terapie fizica sau interventie chirurgicala.

4. Cand ar trebui sa ma adresez medicului pentru durerea sub coasta stanga cand respiri?
Este important sa ne adresam medicului imediat daca avem dureri sub coastele stangi cand respiram, mai ales daca aceasta durere este insotita de alte simptome neplacute, cum ar fi dificultati respiratorii, febra sau transpiratie abundenta.

Ma doare sub coasta stanga cand respir. Durerea sub coasta stanga cand respiri poate fi un simptom al mai multor afectiuni, de la cele minore pana la cele mai grave. Pentru a obtine un diagnostic corect si un tratament adecvat, este important sa ne adresam medicului in cazul in care avem dureri sub coastele stangi cand respiram. In plus, putem lua si noi masuri pentru a preveni aparitia acestei probleme, cum ar fi evitarea obiceiurilor nesanatoase si mentinerea unei diete echilibrate si a exercitiilor fizice regulate. Cu un diagnostic corect si un tratament adecvat, putem reduce durerea si putem imbunatati respiratia, astfel incat sa putem duce o viata sanatoasa si activa.