Skip to main content
Cum sa vinzi pe amazon

Cum sa vinzi pe amazon

Cum sa vinzi pe amazon? Daca vrei sa-ti vinzi produsele pe Amazon si sa obtii un succes notabil, trebuie sa cunosti cateva lucruri esentiale despre cum functioneaza aceasta platforma. In acest ghid complet pentru incepatori, iti vom oferi informatiile necesare pentru a-ti putea dezvolta afacerea pe Amazon. Citeste si articolul: Cum sa devii antreprenor sau Cum poti sa faci bani de acasa.

Cum sa-ti creezi un cont de vanzator pe Amazon

Primul pas pentru a-ti vinde produsele pe Amazon este sa-ti creezi un cont de vanzator. Acest proces este destul de simplu, dar trebuie sa indeplinesti anumite cerinte si sa completezi mai multe etape.

Cerinte pentru a-ti crea un cont de vanzator pe Amazon

Pentru a-ti crea un cont de vanzator pe Amazon, trebuie sa indeplinesti urmatoarele cerinte:

 • Sa ai o adresa de email valida
 • Sa oferi informatii de contact valide, inclusiv numele, adresa si numarul de telefon
 • Sa furnizezi un numar de identificare fiscala (CUI)
 • Sa ai o metoda de plata valida, cum ar fi un cont bancar valid sau o cartea de credit
 • Sa-ti asumi responsabilitatea pentru toate aspectele afacerii tale de vanzare pe Amazon

Etapele pentru a-ti crea un cont de vanzator pe Amazon

Pentru a-ti crea un cont de vanzator pe Amazon, urmeaza acesti pasi:

 • Acceseaza site-ul Amazon Seller Central si selecteaza “Inscrie-te acum”
 • Selecteaza tara sau regiunea in care ai sediul afacerii tale si selecteaza tipul de cont pe care doresti sa-l creezi
 • Completeaza informatiile de baza despre afacerea ta si furnizeaza informatii despre produsele pe care intentionezi sa le vinzi
 • Confirma informatiile furnizate si accepta Termenii si Conditiile Amazon
 • Adauga informatiile de plata si verifica-ti contul

Cum sa-ti alegi produsele potrivite pentru a le vinde pe Amazon

Alegerea produselor potrivite este un alt factor important pentru succesul tau pe Amazon. In acest capitol, vom discuta despre cum sa-ti alegi produsele si sa le comercializezi cu succes pe platforma.

 1. Identifica piata si concurenta
  Inainte de a alege produsele pe care intentionezi sa le vinzi pe Amazon, trebuie sa iti faci o idee despre piata si concurenta din domeniul respectiv. Verifica produsele similare din domeniul respectiv si incearca sa-ti faci o idee despre cererea si oferta de pe piata.
 2. Alege un produs potrivit
  Dupa ce ai identificat piata si concurenta, alege un produs potrivit pentru a-l vinde pe Amazon. Produsul trebuie sa fie in tendinte si sa aiba o cerere mare pe piata. De asemenea, trebuie sa aiba o marja de profit rezonabila si sa nu fie prea competitiv.
 3. Verifica furnizorii si costurile
  Odata ce ai ales un produs, trebuie sa cauti furnizori si sa verifici costurile asociate. Cauta furnizori cu preturi competitive si asigura-te ca poti obtine produsele la un pret rezonabil pentru a putea avea o marja de profit buna.
 4. Verifica regulile de comercializare pe Amazon
  Inainte de a listat produsul tau pe Amazon, verifica regulile de comercializare ale platformei. Amazon are anumite reguli si cerinte pentru listarea produselor, asa ca asigura-te ca respecti toate cerintele inainte de a te lansa in vanzari.

Cum sa optimizezi listarea produselor tale pe Amazon

Optimizarea listarii produselor tale este cheia pentru a obtine un clasament mai bun in cautarile de pe Amazon. In acest capitol, iti vom oferi sfaturi si trucuri pentru a-ti optimiza listarea produselor si pentru a-ti imbunatati vanzarile.

 1. Foloseste cuvinte cheie relevante
  Cuvintele cheie sunt esentiale pentru a-ti optimiza listarea produselor tale pe Amazon. Foloseste cuvinte cheie relevante pentru produsul tau in titlu si descriere, astfel incat sa fie usor de gasit de catre clienti in cautarile pe Amazon.
 2. Creeaza o descriere detaliata si atractiva
  Descrierea produsului tau trebuie sa fie detaliata si atractiva pentru a convinge clientii sa cumpere produsul tau. Include informatii despre caracteristicile produsului, avantajele si modul de utilizare.
 3. Adauga imagini de calitate
  Imaginile sunt esentiale pentru a-ti vinde produsul pe Amazon. Adauga imagini clare si de calitate a produsului tau, astfel incat clientii sa poata vedea cu claritate ceea ce cumpara.
 4. Alege un pret competitiv
  Pretul este un factor important pentru clienti atunci cand cumpara produse de pe Amazon. Asigura-te ca pretul produsului tau este competitiv si corect in comparatie cu alte produse similare din piata.

Cum sa gestionezi inventarul tau pe Amazon

Gestionarea inventarului tau este vitala pentru a-ti mentine afacerea profitabila si pentru a evita epuizarea stocurilor. In acest capitol, vom discuta despre cum sa-ti gestionezi inventarul pe Amazon, astfel incat sa ai intotdeauna produsele disponibile pentru vanzare.

 1. Monitorizeaza stocurile
  Monitorizeaza stocurile produselor tale pentru a evita epuizarea stocurilor si pentru a asigura ca ai mereu produse disponibile pentru vanzare. Seteaza alerte pentru a fi notificat atunci cand nivelul stocurilor ajunge la un nivel minim.
 2. Planifica stocurile
  Planifica stocurile pentru a asigura ca ai intotdeauna produse disponibile pentru vanzare. Analizeaza trendurile de vanzare si ajusteaza stocurile in functie de cerere pentru a evita stocurile nevandute sau epuizate.
 3. Gestioneaza retururile
  Gestioneaza retururile de produse cu atentie pentru a evita pierderile. Asigura-te ca ai o politica clara de retur si ca clientii sunt multumiti cu produsele lor pentru a minimiza retururile.

Cum sa-ti promovezi produsele pe Amazon

Promovarea produselor tale pe Amazon poate fi o parte importanta a strategiei tale de marketing. In acest capitol, iti vom oferi informatii despre diferitele modalitati de promovare a produselor si despre cum sa le folosesti pentru a-ti creste vanzarile.

 1. Foloseste publicitatea platita
  Publicitatea platita este o modalitate excelenta de a-ti promova produsele pe Amazon. Foloseste publicitatea platita pentru a-ti promova produsele in cautarile relevante si pentru a atrage noi clienti.
 2. Foloseste programul Amazon Associates
  Amazon Associates este un program prin care poti promova produsele altor vanzatori si sa obtii comisioane pentru fiecare vanzare realizata prin intermediul link-urilor tale de afiliere. Foloseste programul Amazon Associates pentru a-ti promova produsele si pentru a obtine mai multe vanzari.
 3. Foloseste ofertele si reducerile
  Foloseste ofertele si reducerile pentru a atrage noi clienti si pentru a creste vanzarile. Ofertele si reducerile pot fi un motiv bun pentru clienti sa cumpere produsul tau in locul altor produse similare de pe Amazon.

Cum sa-ti gestionezi feedback-ul si review-urile de pe Amazon

Feedback-ul si review-urile de pe Amazon pot influenta in mare masura reputatia ta ca vanzator. In acest capitol, vom discuta despre cum sa-ti gestionezi feedback-ul si review-urile pentru a-ti mentine o imagine pozitiva si pentru a-ti creste vanzarile.

 1. Urmeaza politica de feedback
  Urmeaza politica de feedback de pe Amazon si raspunde la toate feedback-urile primit. Asigura-te ca raspunsurile tale sunt profesionale si pozitive, indiferent de tonul feedback-ului primit.
 2. Solicita feedback de la clienti
  Solicita feedback de la clienti dupa achizitie si asigura-te ca sunt multumiti cu produsul tau. Feedback-ul pozitiv de la clienti poate fi un factor important pentru a atrage noi clienti si pentru a creste vanzarile.
 3. Gestioneaza review-urile negative
  Gestioneaza review-urile negative cu atentie si raspunde-le cu profesionalism. Incercati sa ajungeti la un acord cu clientul pentru a remedia problema si pentru a oferi o experienta pozitiva pentru client.

Cum sa-ti dezvolti afacerea pe Amazon

Odata ce ai inceput sa-ti vinzi produsele pe Amazon, trebuie sa iti dezvolti afacerea si sa-ti extinzi gama de produse. In acest capitol, vom discuta despre cum sa-ti dezvolti afacerea pe Amazon si sa-ti extinzi gama de produse.

 1. Monitorizeaza trendurile
  Monitorizeaza trendurile din piata si cautarile pe Amazon pentru a identifica noile oportunitati de vanzare. Incercati sa identificati noi produse care se potrivesc cu afacerea ta si care ar putea fi profitabile pentru tine.
 2. Experimenteaza cu noi produse
  Experimenteaza cu noi produse pentru a-ti extinde gama de produse. Incearca sa identifici produse care sunt complementare cu cele pe care le vinzi deja si care pot fi profitabile pentru afacerea ta.
 3. Foloseste feedback-ul si review-urile
  Foloseste feedback-ul si review-urile de la clienti pentru a identifica si remedia problemele cu produsele tale si pentru a identifica noi oportunitati de vanzare. Feedback-ul si review-urile pozitive pot fi un factor important pentru a atrage noi clienti si pentru a creste vanzarile.
 4. Extinde-te international
  Daca afacerea ta a devenit de succes pe Amazon, extinde-te international si vinde produsele tale pe piete noi. Amazon are o prezenta globala, ceea ce iti poate oferi oportunitati de vanzare noi si interesante.

Politica de returnare a produselor

Vanzarea pe Amazon poate fi o modalitate excelenta de a-ti dezvolta afacerea si de a-ti creste vanzarile. Insa, pentru a avea succes, trebuie sa ai in vedere toate aspectele importante, de la crearea contului de vanzator si alegerea produselor potrivite, pana la gestionarea feedback-ului si review-urilor, si identificarea oportunitatilor de dezvoltare a afacerii tale pe platforma Amazon.

 1. Politica de returnare a produselor
  Asigura-te ca ai o politica clara de returnare a produselor si ca aceasta este afisata in mod clar pe pagina produsului. Clientii sunt mai dispusi sa cumpere produse de la un vanzator care are o politica clara de returnare si care este dispus sa solutioneze problemele legate de produsele livrate.
 2. Taxele si impozitele
  Atunci cand vinzi pe Amazon, trebuie sa ai in vedere si taxele si impozitele care trebuie platite. In functie de tara in care esti inregistrat ca vanzator, exista anumite reguli fiscale si cerinte legale pe care trebuie sa le respecti. Asadar, este important sa-ti faci temele inainte de a-ti lansa afacerea de vanzare pe Amazon.
 3. Competitia
  Pe Amazon exista o competitie puternica intre vanzatori, iar acest lucru poate fi un obstacol in calea succesului tau. Incearca sa identifici moduri de a-ti diferentia produsele si de a oferi o valoare adaugata fata de concurenta. De asemenea, monitorizeaza preturile concurentilor si incearca sa ajustezi pretul produselor tale astfel incat sa ramai competitiv.
 4. Relatia cu clientii
  Relatia cu clientii este un aspect cheie pentru succesul tau pe Amazon. Asigura-te ca raspunzi prompt la intrebarile si comentariile clientilor, si ca le oferi o experienta pozitiva de cumparare. De asemenea, incercati sa identificati problemele care pot aparea si sa le remediati inainte ca acestea sa afecteze experienta clientilor.

Universal Product Code

UPC (Universal Product Code) este un sistem global de identificare a produselor, utilizat pe scara larga in comertul cu amanuntul si in lanturile de aprovizionare. Codurile UPC sunt compuse din 12 cifre si sunt afisate sub forma de cod de bare pe ambalajele produselor.

UPC-urile sunt importante pentru vanzatorii de pe Amazon, deoarece acestea permit identificarea clara si precisa a produselor pe care le vand. In plus, codurile UPC sunt folosite de Amazon pentru a identifica produsele si pentru a le afisa corect in cautarile de pe platforma. Fara un cod UPC, este posibil ca produsul tau sa nu fie afisat corect in cautarile de pe Amazon sau sa nu fie identificat in mod corect in sistemul Amazon.

In cazul in care nu ai un cod UPC, poti achizitiona unul de la GS1, organizatia internationala care administreaza sistemul UPC. GS1 emite coduri UPC si le mentine in baza lor de date globala, asigurand astfel ca fiecare cod este unic si nu a fost deja utilizat pentru un alt produs.

Dupa ce ai obtinut un cod UPC, asigura-te ca il atribui fiecarui produs pe care il vinzi pe Amazon si ca il afisezi in mod clar pe ambalajul produsului. Aceasta va ajuta la identificarea clara si precisa a produselor tale pe platforma Amazon si la imbunatatirea experientei de cumparare a clientilor.

Fulfillment by Amazon (FBA)

Daca vrei sa iti vinzi produsele pe Amazon.co.uk, poti utiliza serviciul Fulfillment by Amazon (FBA) pentru a stoca si a livra produsele tale la clientii din Marea Britanie. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a trimite produsele in depozitul Amazon.co.uk prin intermediul serviciului FBA:

 1. Creeaza un cont de vanzator pe Amazon.co.uk, daca nu ai deja unul.
 2. Inregistreaza-te pentru serviciul FBA si configureaza setarile contului pentru a utiliza acest serviciu.
 3. Creeaza o listare pentru fiecare produs pe care vrei sa il vinzi prin intermediul serviciului FBA.
 4. Trimite produsele la unul dintre depozitele FBA din Europa. Amazon are depozite FBA in mai multe tari europene, inclusiv in Marea Britanie, Germania, Franta si Italia.
 5. Ambaleaza produsele in cutii sigure si eticheteaza-le cu etichetele de livrare FBA, care pot fi descarcate de pe platforma Amazon.
 6. Programeaza o preluare a pachetelor de catre curierul desemnat de Amazon pentru a ridica produsele de la adresa ta.
 7. Asteapta ca produsele tale sa fie primite si stocate in depozitul FBA de catre Amazon.
 8. Dupa ce produsele sunt stocate in depozitul FBA, acestea vor fi disponibile pentru a fi vandute pe platforma Amazon. Clientii care plaseaza comenzi vor primi produsele prin intermediul serviciului de livrare FBA.

Este important sa urmaresti procesul de livrare al produselor la depozitul FBA si sa te asiguri ca respecti termenele limita pentru livrare. In plus, trebuie sa iei in considerare costurile asociate cu utilizarea serviciului FBA, care pot varia in functie de dimensiunea si greutatea produselor, precum si de locatia depozitului FBA in care sunt stocate acestea.

Întrebări frecvente

 1. Cum pot sa imi deschid un cont de vanzator pe Amazon?
  Pentru a-ti deschide un cont de vanzator pe Amazon, trebuie sa te inregistrezi pe platforma Amazon ca si vanzator si sa-ti creezi un profil de vanzator. Acest proces poate fi initiati accesand site-ul Amazon Seller Central, unde va trebui sa urmezi pasii necesari pentru a-ti crea un cont de vanzator pe platforma Amazon.
 2. Care sunt costurile implicate in vanzarea pe Amazon?
  Costurile implicate in vanzarea pe Amazon pot varia in functie de tipul de cont de vanzator pe care il detii si de numarul de produse pe care le vinzi. In general, costurile implicate includ taxe de abonament, comisioane pe vanzari si taxe de tranzactie. Asigura-te ca intelegi aceste costuri si ca le iei in considerare atunci cand stabilesti preturile produselor tale pe platforma Amazon.
 3. Care este procesul de listare a produselor pe Amazon?
  Procesul de listare a produselor pe Amazon implica crearea unei pagini de produs pentru fiecare produs pe care il vinzi, incluzand informatii precum descrierea produsului, pretul, imagini, detalii de livrare si politica de returnare. In plus, trebuie sa incluzi un cod UPC pentru fiecare produs, astfel incat acesta sa fie identificat in mod unic pe platforma Amazon.
 4. Cum pot sa optimizez listarea produselor mele pe Amazon?
  Pentru a-ti optimiza listarea produselor pe Amazon, trebuie sa folosesti cuvinte cheie relevante in descrierea produsului si sa incluzi fotografii de inalta calitate ale produsului. De asemenea, poti utiliza strategii de optimizare a preturilor si de publicitate platita pentru a-ti promova produsele si a le afisa in fata unui public mai larg de potentiali clienti.
 5. Cum pot sa am grija de feedback-ul si review-urile de pe Amazon?
  Pentru a avea grija de feedback-ul si review-urile de pe Amazon, trebuie sa raspunzi prompt la orice feedback sau review primit si sa ai o politica clara de gestionare a reclamatiilor si a retururilor. De asemenea, incercati sa oferiti o experienta pozitiva de cumparare pentru clientii tai si sa identificati moduri de a imbunatati produsele sau serviciile oferite.

Vanzarea pe Amazon poate fi o modalitate excelenta de a-ti creste afacerea si de a-ti extinde piata. Pentru a avea succes pe Amazon, trebuie sa-ti creezi un cont de vanzator, sa alegi produsele potrivite, sa-ti optimizezi listarea produselor, sa-ti gestionezi inventarul, sa-ti promovezi produsele si sa-ti gestionezi feedback-ul si review-urile de pe platforma. Prin urmare, folositi aceste sfaturi si trucuri pentru a-ti creste afacerea pe Amazon si pentru a-ti atinge obiectivele de vanzare.