Skip to main content
Cand se scot bulbi de lalele

Cand se scot bulbi de lalele

Cand se scot bulbi de lalele? Lalelele sunt unele dintre cele mai frumoase si mai iubite flori de primavara, cunoscute pentru culorile lor vibrante si formele lor elegante. Pentru a continua sa bucurati ochiul cu aceste flori, este important sa stiti cand se scot bulbi de lalele din pamant si cum sa-i pastrati corect. In acest ghid complet, veti gasi informatii despre cele mai bune momente pentru a scoate bulbi de lalele, cat de adanc ar trebui sa-i plantati si cum sa-i pastrati pana cand sa-i replantati din nou in toamna. Citeste si articolul: Cand se taie trandafirii.

Cand se scot bulbi de lalele?

Cele mai bune momente pentru a scoate bulbi de lalele din pamant sunt dupa ce florile au murit si au inceput sa se ofileasca. Acesta este un semn clar ca bulbul a terminat ciclul sau de crestere si are nevoie de o pauza. De obicei, acest moment este la sfarsitul primaverii sau inceputul verii, dar depinde si de zona geografica in care va aflati. In Romania, de obicei, aceasta perioada este sfarsitul lunii iunie sau inceputul lunii iulie.

Cum sa scoateti bulbi de lalele din pamant?

Pentru a scoate bulbi de lalele din pamant, trebuie sa utilizati o lopata sau o furca pentru gradina. Introduceti varful instrumentului in pamant la o distanta de cateva centimetri in jurul bulbului si apoi ridicati-l usor pentru a-l extrage din pamant. Incercati sa scoateti bulbul cu tot cu radacina, dar fara sa rupeti nicio parte din el.

Cat de adanc ar trebui sa plantati bulbi de lalele?

In general, bulbul de lalele ar trebui plantat la o adancime de aproximativ 10-15 cm, in functie de marimea si de tipul bulbului. Daca bulbul este plantat prea adanc, este posibil sa nu creasca la suprafata sau sa aiba o crestere mai slaba. Daca bulbul este plantat prea putin adanc, radacinile ar putea sa nu fie suficient de stabile si bulbul ar putea sa cada sau sa fie afectat de vant.

Citeste si articolul: Ce flori se planteaza primavara.

Cum sa pastrati bulbi de lalele dupa ce i-ati scos din pamant?

Dupa ce ati scos bulbi de lalele din pamant, este important sa ii curatati de pamant si de alte impuritati. Apoi, puteti sa-i lasati la uscat timp de cateva zile intr-un loc racoros si uscat, dar nu direct expusi la soare. Asigurati-va ca bulbul este complet uscat inainte de a-l depozita.

Pentru a-i depozita, puteti sa folositi cutii sau saci de hartie, care permit circulatia aerului. Este important sa depozitati bulbul in locuri racoroase, uscate si ferite de lumina solara directa. Ideal ar fi sa depozitati bulbul la o temperatura de aproximativ 18 grade Celsius, dar nu mai mare de 25 grade Celsius.

De asemenea, este important sa evitati sa depozitati bulbul langa fructe sau legume care emit etilena, deoarece aceasta poate sa-i afecteze cresterea si sa-i determine sa germineze prematur.

Cand se scot bulbi de lalele 1

Cand ar trebui sa replantati bulbul de lalele?

In general, este recomandat sa replantati bulbul de lalele in toamna, inainte de inceperea frigului de iarna. Acest lucru le va permite sa-si petreaca perioada de odihna in solul rece si umed din timpul iernii, pregatindu-se pentru a inflori in primavara urmatoare.

In functie de zona geografica in care va aflati, momentul potrivit pentru a replanta bulbul poate varia. In Romania, se recomanda sa replantati bulbul in luna septembrie sau octombrie.

Citeste si articolul: Cand se planteaza paulownia.

Cum sa replantati bulbul de lalele?

Pentru a replanta bulbul de lalele, trebuie sa faceti o groapa in sol de aproximativ 10-15 cm adancime, in functie de marimea si de tipul bulbului. Apoi, asezati bulbul in groapa cu varful indreptat in sus si acoperiti-l cu pamant. Asigurati-va ca pamantul este compactat si ud, dar nu excesiv.

Dupa ce ati replantat bulbul, puteti sa aplicati un strat subtire de mulci in jurul lui, care il va proteja de inghet si va ajuta la retinerea umiditatii. De asemenea, asigurati-va ca bulbul este plantat intr-un loc cu expunere la soare partial sau total, in functie de preferinta.

Daca doriti sa va bucurati de lalele frumoase si sanatoase in fiecare primavara, este important sa stiti cand sa scoateti bulbi de lalele din pamant si cum sa-i pastrati pana la momentul replantarii lor in toamna. Cu acest ghid complet, veti avea toate informatiile de care aveti nevoie pentru a avea o gradina plina de culoare si viata.